Treci la conținutul principal

Acest sport este străvechi în America, care a fost practicat în multe locuri de pe continentul american. Se consideră că datează de mai bine de trei mii de ani, inițial conform datelor istorice a început în Mexic. Piesele de arheologie dezvăluie piese, sculpturi și picturi care expun jucători de handbal.

Cele de mai sus, arată că a fost un sport de echipă care a servit pentru distracția locuitorilor din acea vreme și zonă. Cu toate acestea, handbalul din America nu are prea mult boom sau nivel de competitivitate, spre deosebire de țările europene.

 

 

În America de Nord, acesta constituie unul dintre sporturile, unde Statele Unite nu au reușit să obțină nicio medalie olimpică. Asemenea aspecte ne permit să afirmăm că handbalul în America, și mai ales în Statele Unite, nu a pătruns semnificativ. Ceea ce înseamnă că necesită mai multă promovare.

Acesta din urmă menționat, se poate datora faptului că nu are o structură sportivă care să stimuleze practica handbalului mai pe larg, cu o acoperire mai mare, pentru a obține boom-ul, precum și popularitatea. In plus, exista putina infrastructura sportiva, cu alte cuvinte, lipsa terenurilor, pentru acest sport.

 

Lasă un Răspuns