Treci la conținutul principal

Acest sport a fost jucat pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Berlin în 1936, unde germanii au ales acest sport ca demonstrație. Totuși, handbalul la șapte, și-a început avansul olimpic la München 1972, odată cu succesul echipei iugoslave, selecție care a pregătit-o. Ivan snoj, care a obținut locul trei, pentru că campioana mondială, după cum am menționat, a fost România.

Totuși, pentru 1976, la Montreal victoria a revenit sovieticilor, deși debutul feminin a fost notoriu și a cărui dominație a revenit echipei URSS. La următoarele meciuri olimpice de la Moscova 1980, Los Angeles 1984 și Seul 1984, majoritatea țărilor din Est nu au participat sau au avut echipe de handbal. Acest link despre istoria sportului ecuadorian, poate fi de asemenea de interes pentru tine

Câștigătorii în ordinea olimpiadei au fost Republica Democrată Germania 1980, Iugoslavia în 1984 și pentru 1988 URSS la categoria masculină, victoria la categoria feminină a fost în sarcina Coreei de Sud.

Continuând cu turul, pentru a exalta cele mai semnificative aspecte ale istoriei handbalului, avem că la Olimpiada din 1992 desfășurată la Barcelona echipa unificată a câștigat, la Atlanta 1996 Croația a câștigat. Campioana la Sydney 2000 a fost Rusia, Croația din nou la Atena 2004, Franța la Beijing 2008 și Londra 2012 și Danemarca la Rio de Janeiro în 2016.

În 2012 au avut loc Jocurile Olimpice de la Londra, unde Franța a fost din nou învingătoare, la handbal masculin, la handbal feminin victoria a revenit Norvegiei, la această categorie medalia de bronz a revenit Spaniei.

Federația Internațională de Handbal (IHF)

Pentru anul 1928 a fost creată Federația Internațională de Handbal Amator, care a fost înlocuită în 1946 de Federația Internațională de Handbal (IHF), o astfel de organizație, care este în vigoare astăzi. Țările membre au fost inițial: Țările de Jos, Franța, Elveția, Polonia, Danemarca, Norvegia și Suedia. În prezent, Federația Internațională de Handbal are în jur de 170 de membri și este organismul care reprezintă cel puțin 795 de echipe de handbal din întreaga lume.

Lasă un Răspuns