Treci la conținutul principal

Handbalul este o disciplină sportivă, care se bazează pe jocul în echipă. În timpul dezvoltării lor, fiecare membru trebuie să sară, să alerge, să arunce și să prindă mingea. Scopul acestui sport este de a introduce mingea în poarta adversă. În acest sens, este descris drept fotbal cu mâinile.

Fiecare dintre echipele concurente are șapte jucători, printre care: portarul și poarta, acesta din urmă este asemănător cu cel al fotbalului, dar terenul pe care se desfășoară meciul este ceva mai mare.

Important în acest joc este că mingea se transferă întotdeauna cu mâinile, spre deosebire de fotbal, care se face cu picioarele. Prin urmare, lovirea mingii în sportul handbal constituie un fault, adică ilegal, nu trebuie făcut. De asemenea, ați putea fi interesat să citiți ffotbal de plaja.

Istoria handbalului datează din cele mai vechi timpuri. Totuși, în perspectivă internațională, a început din 1920, adică mai recent. Deși datele documentare relevă că această disciplină a apărut cu mult timp în urmă, se consideră chiar că ea corespunde celor mai vechi jocuri ale rasei umane.

Acest sport, conform istoriei handbalului, a fost inițial jucat pentru distracție. În plus, încă de la începuturile omenirii, a fost un joc foarte popular, atât de mult încât a fost jucat constant. Pe de altă parte, este interesant de observat că originea sa este înaintea fotbalului.

Lasă un Răspuns