Treci la conținutul principal

Sportul handbal este printre cele mai populare jocuri în rândul adolescenților și studenților, în epoca contemporană actuală. Poate pentru că sportul este practicat sau desfășurat în spații închise adecvate, nu atât de mari pe cât este necesar pentru majoritatea sporturilor.

Din această perspectivă evolutivă, primele meciuri de handbal s-au desfășurat pe teren sau iarbă, dar în cazul Scandinaviei, țară în care acest sport devenise popular, situația de vreme rece și umiditate, a făcut unele dintre întâlnirile lor, vor avea loc. in spatii inchise.

Ceea ce s-a afirmat mai sus arată că modificările care au fost introduse au fost în ceea ce privește numărul de jucători și spațiul de dezvoltare a jocului. De la începuturile sale, echipele au avut unsprezece jucători, dar s-a redus la șapte. În plus, întâlnirea s-a desfășurat în spații exterioare, ulterior, a fost mutată în locuri închise. În videoclipul care este prezentat se arată cum era jocul când avea 11 jucători pe echipă.

Întâlniri în interior 

Desfășurarea evenimentelor sportive de handbal în interior a fost o schimbare semnificativă, ceea ce a făcut ca acest sport să fie popular. Astfel de modificări s-au menținut, chiar de atunci, la Jocurile Olimpice, acest sport se practică și/sau se practică în interior.

Au apărut însă diferite modalități, iar astăzi există și alte modalități de a juca acest joc, care apar, cum este cazul handbalului de plajă, care se joacă în aer liber pe plajele cu nisip. Această disciplină, sau varietate în acest sport, a fost recunoscută de LHF.

Pe de altă parte, este necesar să lămurim că această modalitate are propriile sale norme și reguli. Prin urmare, numărul de șapte jucători pe echipă este recent, pentru că așa cum a fost revizuit, a fost dezvoltat de mulți ani cu unsprezece jucători. În 1938, odată cu handbalul, a început organizarea oficială a întâlnirilor internaționale ale acestui sport, cu numărul de jucători ca și astăzi.

Jocuri predecesoare de handbal cu unsprezece jucători

Printre predecesorii handbalului, adică diferitele jocuri care se practicau într-un mod similar acestui sport în vremurile anterioare, dar fiecare echipă avea unsprezece jucători, au fost: hazena, handbalul și torballul, aceste jocuri sunt foarte asemănătoare dar fiecare cu particularitatea sa.

Ca joc predecesor, avem hazena, care se practica în Cehoslovacia. În 1898HOlgen Nelsen în Danemarca, a introdus un joc numit handbal și până în 1907, a construit regulamentul inițial pentru această disciplină sportivă, în plus, a apărut și organizarea competițiilor.

Până în anul 1915, a fost creat un nou joc, the  torball de Max Heiden, aceasta consta într-o combinație a jocurilor care erau populare la acea vreme „raffbold, volkerball și korball”. Referindu-ne din nou la handbal, este interesant de subliniat că la acest sport au fost aduse unele modificări pentru anul 1919, când Carl Schelenz a fost nevoie de unele caracteristici ale jocului torball și altele similare pentru a le încorpora în handbal.

Acest sport a devenit foarte popular și se practica pe un teren de fotbal, unde jucătorii săi masculin și feminin se întreceau într-un spațiu de unsprezece metri, jocul se juca cu o minge de volei sau de fotbal.

Din aceeași linie, istoria handbalului, de remarcat că acest sport, denumit handbal, a evoluat progresiv, astfel încât până în 1925 a avut loc primul meci internațional între Germania și Australia, Australia fiind campioană, dar în 1930, Germania. a câștigat cu echipa feminină 5-4.

 

Lasă un Răspuns