Treci la conținutul principal

Seria de evenimente din categoria Vârsta Tânără continuă în această vară în Muntenegru, unde joi începe competiția masculină de 18 EHF EURO 2022.

Igor și Alexei Covalciuc Arbitrii de categorie internațională reprezentanții Federatiei Moldovenesti de Handbal nominalizați la EURO2022, eveniment ce se desfășoară in Muntenegru!

 

O altă oportunitate pentru o generație viitoare de a-și prezenta talentul oferă Campionatul European M18 2022 de la Podgorica. Împărțite în patru grupe, 16 echipe își încep vânătoarea pentru trofeu în această săptămână.

Terenul este condus de Germania, care a cucerit acest titlu un record de trei ori în ultimele șapte ediții. Franța (de două ori, în 2014 și 2016) și Suedia (2018) sunt singurele alte națiuni care au câștigat aur M18 EHF EURO în ultimii 10 ani.

Anul trecut, Germania a învins Croația în finală, când evenimentul s-a desfășurat ca un campionat M19, după amânarea sa în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Săptămâna aceasta, Germania este capul grupei A, unde se întâlnește cu Ungaria în deschiderea turneului de joi, 4 august, de la ora 13:45 CEST, iar Polonia și Islanda fiind celelalte adversare; Croația se confruntă cu Italia, gazdă Muntenegru și Portugalia în grupa B.

În grupa C, națiunile nordice Danemarca și Norvegia urmează să înfrunte statele balcanice Slovenia și Serbia. Și grupa D îi include pe cele trei foști campioni Spania, Suedia și Franța, alături de Insulele Feroe.

Runda preliminară se desfășoară de joi până duminică, cele două echipe cel mai bine clasate din toate cele patru grupe avansând în turul principal, marți 9 și miercuri, 10 august.

Primele două din ambele grupe din turul principal se vor întâlni apoi în semifinale vineri, 12 august, urmate de meciurile pentru medalii de duminică, 14 august.

Toate meciurile Masculin 18 EHF EURO 2022 vor fi transmise în direct pe EHFTV.

 

Lasă un Răspuns