Treci la conținutul principal

Clasamentul final

1- Austria

2- Ucraina

3- Romania

4- Finlanda

5- Slovacia

6- Estonia

7- Moldova

8- Marea Britanie

Momentul in care Austria și Ucraina s-au întâlnit în turul preliminar al Campionatului M18 EHF 3 2022 din România, Ucraina a înregistrat o victorie de 29:26.

Duminică, când cele două echipe s-au întâlnit din nou în finală, Austria a răzbunat înfrângerea din turul preliminar cu un triumf convingător de șapte goluri la Craiova, 30:23.

Cu Dmytro Redkyn marcând șase goluri împotriva Finlandei în prima jumătate a semifinalei, Ucraina a ajuns la un avans de 19:13 la pauză.  Finlanda a egalat la 32:32 în minutul 54, dar două goluri ale lui Mykyta Ploshkin au făcut ca Ucraina să se califice în finală cu o victorie de la 36:33.

Deși România a condus cu 23:19 în minutul 49 al celei de-a doua semifinale, Austria a ripostat pentru a câștiga un egal cu 26:26 în timpul regulamentar.  Golul victoriei lui Elmar Böhm la loviturile de departajare care a urmat a pecetluit o victorie de la 31:30 pentru Austria

România a revenit după pierderea la loviturile de departajare în semifinale pentru a învinge Finlanda cu 36:33 în meciul pentru medalia de bronz.  România a fost înainte cu 22:13 după 30 de minute, Teodor Stefan înscriind de opt ori în prima repriză, dar Finlanda a redus diferența în a doua repriză.

În finală, Ucraina a făcut un start mai strălucitor și a condus cu 8:5 după 12 minute, dar Austria a schimbat meciul cu un run de 6:0 înainte de pauză.  Oleksandr Siryk (11 goluri) a condus marcatorii pentru Ucraina, în timp ce Nicolas Paulnsteiner a marcat de șapte ori pentru Austria

Slovacia a ocupat locul cinci după ce a învins Estonia cu 38:29 în meciul pentru plasament 5-6, în timp ce Moldova a încheiat campionatul pe locul șapte după ce a învins Marea Britanie cu 30:27 în meciul pentru plasament 7-8.

Austria pe top în România

Sâmbătă seara, Austria nu a avut nicio marjă de presă în a doua semifinală împotriva gazdelor României.  Dar după ce a câștigat loviturile de departajare cu 5:4 pentru a ajunge în finală, Austria s-a asigurat că procedurile de duminică seara au fost mai simple.

În timp ce Oleksandr Siryk a marcat de 11 ori pentru Ucraina, doar cinci dintre coechipierii săi au marcat împotriva Austriei, care a făcut ca nouă jucători să-și pună numele pe foaia de scor.  Ucraina a redus deficitul la trei goluri în minutul 54 – dar a declanșat doar o înflorire finală pentru Austria, care a câștigat coroana M18 EHF Championship 3 2022 la Craiova.

Lasă un Răspuns