Selecționata Moldovei de handbal masculin a obținut locul 3 la competiția IHF Trophy-Europe, ediția 2014, care s-a desfășurat în Andorra. Naționala noastră a evoluat în compania echipelor de seniori ale gazdelor, Albaniei, Azerbaidjanului, Georgiei, Marii Britanii, Insulelor Feroe și Irlandei. În preliminarii tinerii noștri handbaliști au învins cu scorul de 33:27  pe britanici și cu 34:18 pe albanezi, dar au cedat cu 24:27 în întâlnirea cu reprezentativa Georgiei.

 

În semifinale, discipolii antrenorului Iurie Popșa au cedat la o diferență de un singur gol în fața jucătorilor din Insulele Feroe (24:25) și s-au calificat în finala mică. Aici jucătorii moldoveni au dispus, cu 29:20, de gazdele turneului (Andorra) și s-au clasat pe locul 3.

 

”Intenționat am completat echipa cu jucători tineri, de perspectivă, dornici de afirmare, care în anii următori vor concura de la egal la egal cu rivalii de la Challenge Trophy” a precizat Nicolae Vizitiu, secretarul general al Federației Moldovenești de Handbal.

 

Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri a FMH s-a desfăşurat în data de 30.05.2014, la ora 10:00 în incinta sediului Casei de Cultură a Universităţii de Stat  din Moldova (mun. Chişinău, str. Tighina, 2).

 

Raportul a fost prezentat de către președintele federației Nicolae Piatac. După discutarea raportului participanții au purces la alegerea conducerii federației. 

 

Federaţia Moldovenească de Handbal a reales pe Dl Nicolae Piatac în calitate de Preşedinte, pentru înca 4 ani. 

Victor Furdui a rămas în postura de vicepreședinte, Nicolae Vizitiu a fost reconfirmat secretar general, și-au păstrat funcțiile și alți membri ai biroului. Unica persoană nouă în conducerea forului handbalistic este Victor Gheorghiu de la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău, care va conduce Comisia de disciplină a FMH.

 

După realegerea sa, Dl Nicolae Piatac a vorbit cu reporterii și a spus că a fost gata să părăsească poziția sa în orice moment, în cazul în care persoana care vine la Federația ar putea schimba în mod semnificativ situația handbalului din Moldova.

 

ederaţia Moldovenească de Handbal (FMH) va face cunoscute etapele Campionatului Naţional de handbal feminin,

Naţionala feminină de handbal nu va participa nici în acest an în preliminariile Campionatului Europenan. Ca şi băieţii, fetele au fost admise doar la turneul Chellenge Trophy, destinat ţărilor în curs de dezvoltare. Naţionala feminină nu va să participa la preliminariile Campionatului European, din cauza situaţiei financiare precare şi lipsei unui teren adecvat. La începutul anului, naţionala masculină a reuşit să câştige acest trofeu.

European Cup

Detalii despre cupele europene pentru 2014. footer_logo

Fiți mereu la curent cu ce se întimplă în cupele europene doar accesînd linkul de mai sus.